Δημοσιεύσεις στον τύπο για το βιβλίο
 
| 1 | 2 | 3 | 4 |
 
Μια παραμυθένια ζωή για μια δυναμική Κεφαλλονίτισσα που εκφράζεται με περισσό ρομαντισμό από τον Κώστα Καρακάση.
Μαίρη Αργυροκαστρίτη, ΕΧΙΤ
 
 
Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένας καμβάς στον οποίο υφαίνεται με αριστουργηματικό τρόπο μια ολόκληρη εποχή. Η απλή γλώσσα και οι ζωντανές περιγραφές του Καρακάση, παράλληλα με το γλαφυρό κείμενο του ημερολογίου της ηρωίδας, κάνουν τον αναγνώστη κοινωνό της απίστευτης ζωής της δυναμικής Αθηνάς.
Κατερίνα Σινάνη, ΑΥΡΙΑΝΗ
 
 
Αυτό το βιβλίο μοιάζει με ένα σπόρο που ήταν χωμένος βαθιά μέσα στο χώμα για πολλές δεκαετίες και, ξαφνικά, έγινε μια μπόρα. Οι ουρανοί άνοιξαν και το ευεργέτημα της βροχής το έκανε ν’ ανθίσει. Έτσι αρχίζει σχεδόν την ιστορία του ο Κώστας Καρακάσης. Η Αθηνά, η ηρωίδα, είναι ο σπόρος που μέσα από μια οικογενειακή τραγωδία όχι μόνο άνθισε, όχι μόνο θέριεψε, αλλά και άπλωσε γερά τις ρίζες του σε χώματα εύφορα μα και κακοτράχαλα. Κι έδωσε άνθη και καρπούς από τους πιο σπάνιους. Καρπούς που όποιος τους γεύτηκε πιάστηκε στη γητειά τους κι έγινε σκλάβος τους.
Κώστια Κοντολέων, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
 
Ο λόγος κυλά, ο μύθος παίζει ένα ιδιόμορφο παιχνίδι με την πραγματικότητα. Εξάπτει τη φαντασία και συχνά-πυκνά, όσο οι σελίδες, μία προς μία σαν αλαφροΐσκιωτες φεύγουν, η Αθηνά αναδεικνύεται σε αρχόντισσα, ο πλούτος της καρδιάς απλώνεται και κατακυριεύει χώρο και χρόνο, η φιλαρέσκεια παίρνει τη σωστή διάστασή της και για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι τα διαμάντια της ψυχής και του νου, αυτά είναι παντοτινά, αυτά λάμπουν περισσότερο από καθετί στη γη.
Κώστας Τσαρούχας, δημοσιογράφος - συγγραφέας
 
 
Η ζωή της, ένα σύγχρονο παραμύθι... Μια κοντεσίνα που έγινε κυρά κι αφέντρα της ζωής, μια δεσποσύνη που έγινε γυναίκα με αρματωσιά τις γνώσεις, την ψυχή και την εξυπνάδα της. "Ευτυχώς", όπως έλεγε η μάνα της, "που δεν γεννήθηκε όμορφη…"
Ντάνυ Πιέρρου, ΕΙΝΑΙ
 
 
Ένα ευχάριστο για τον αναγνώστη οδοιπορικό μέσα από τα γεγονότα της ζωής της, μία εξομολόγηση πεπραγμένων και αυτογνωσίας είναι το μυθιστόρημα αυτό. Η γλώσσα του συγγραφέα, γλαφυρή και μεστή νοημάτων, είναι μια πρόσθετη πρόκληση για τον αναγνώστη να φτάσει το μυθιστόρημα στο τέλος και να κρατήσει από αυτό ωραίες αναμνήσεις.
Ντίνος Κουμπάτης, δημοσιογράφος
 
 
Με παραμύθι μοιάζει η θρυμματισμένη αλλά πέρα για πέρα αληθινή ιστορία μιας σπουδαίας Ελληνίδας, που ζωντανεύει στο ενδιαφέρον μυθιστόρημά του ο Κώστας Καρακάσης.
Αλεξάνδρα Δήμου, δημοσιογράφος
 
 
Το μεγαλείο της γυναίκας αυτής θα το ανακαλύψετε μέσα από την πένα του Κώστα Καρακάση. Μια πένα που θα σας χαρίσει αρκετές ώρες απόλαυσης, αγωνίας και συγκίνησης. Το μόνο που μένει να κάνω εγώ είναι να σας προτρέψω να διαβάσετε αυτό το θαυμάσιο βιβλίο και να δώσω, μέσα από αυτές τις γραμμές, τα θερμά μου συγχαρητήρια στον συγγραφέα του.
Ματιά (www.matia.gr)
 
| 1 | 2 | 3 | 4 |
 
 
 
         
     
 
 
 
Σχεδιασμός και Δημιουργία: Άρκεσις - Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Ματιά (www.matia.gr)